Élet-Stílus

IDC: a Canon digitális fényképezői fogynak leginkább

Az International Data Corporation (IDC) éves felmérése szerint Nyugat-Európa piacán a 2004-ben eladott digitális fényképezőgépek alapján a Canon harmadik éve az első helyezett.

A Canon közleménye szerint az IDC tavaly 58 százalékos éves növekedést mért a nyugat-európai digitális fényképezőgépek piacán. A közelmúltban közzétett felmérés adatai alapján a Canon, a fényképezőgépek és képalkotási eljárások terén vezető gyártó már harmadik éve első helyezett a digitális fényképezőgépek nyugat-európai piacán.

Az IDC felmérése alapján a nyugat-európai háztartások 24,4 százaléka rendelkezik digitális fényképezőgéppel, ami összesen 38,4 millió háztartást jelent. Az előrejelzések szerint a trend folytatódik, és 2005-ben további növekedés várható.

A Canon Inc. a napokban tette pénzügyi évének első félévi adtatit, amely szerint az értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele 843,4 milliárd jen (6,067 milliárd euró) volt. Ez 5,7 százalékos növekedést jelent a 2004-es pénzügyi év első félévéhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik