Élet-Stílus

Online ügyintézés a BM-nél

Internetes időpontfoglalásra és ügyindításra is lehetőség van a Belügyminisztérium alá tartozó 300 okmányiroda új informatikai rendszerének köszönhetően.

A mintegy 300 helyi irodából álló okmányirodai hálózat üzemeltetője, a Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartási és Választási Hivatal célja az okmányirodák hatékonyabb működtetése, továbbá hogy az irodák egyre több online szolgáltatással álljanak a lakosság rendelkezésére. Jelenleg az állampolgároknak lehetőségük van minden okmányirodai ügytípus esetében interneten keresztüli időpontfoglalásra, valamint a jogszabályokban meghatározott ügytípusoknál ügyindításra is – áll a fejlesztését végző Cisco sajtóközleményében.


Ezt a célt szolgálta a közelmúltban lezajlott hálózatfejlesztés szolgálja a megnövekedett sávszélesség-igényeket és garantálja az adatforgalom biztonságát. Az okmányirodai hálózat minden pontján egységesen IPSec 3DES hálózatbiztonsági megoldás működik, hasonlóan az olyan, kiemelt biztonsági követelményeket támasztó hálózatokhoz, mint amilyen például az Interpol-é.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik