Élet-Stílus

Papírzsebkendőt esznek a topmodellek

Leleplező könyvet írt a divatszakmáról az ausztrál Vogue magazin 25 év után elbocsátott szerkesztője.

Mit tegyen egy szerkesztő, ha negyed évszázad után elbocsátják a világ egyik legnevesebb divatmagazinjától? Nyilvánvaló: könyvet ír. Így tett az ausztrál Kirstie Clements is, akit májusban rúgtak ki a helyi Vogue-tól. Clements a The Vogue Factor című könyvében lerántja a leplet a divatszakma néhány sötét titkáról – tudósít az International Business Times.

Clements például arról ír, a modellek gyakran szó szerint éheztetik magukat, hogy szupervékonyak maradjanak. Néhányan papírzsebkendőt esznek, hogy úgy érezzék, tele van a hasuk. Clements szerint alig akad olyan modell, aki egy háromnapos fotózás alatt akár egyszer is eszik. Könyvében egy orosz manökent is említ, aki elmesélte neki, hogy néha infúzióra kell járniuk, hogy legalább valamennyi tápanyag legyen a szervezetükben.

Fotó: Northfoto

A volt szerkesztő megemlíti, „ha egy modell jó munkát végez Ausztráliában, két számmal kisebbre kell magát éheztetnie, hogy beválogassák külföldi munkákra”. „Ezt hívják Párizs-karcsúnak” – írja.

Természetesen nem Clements volt az első és nem is az utolsó, aki a topmodellek étkezési szokásairól beszélt. A szudáni származású modell, Alek Wek például nemrég arról mesélt, miért lepődött meg, amikor meglátta, hogy éheztetik magukat a manökenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik