Dekor

5 ötlet, mi kerüljön az ünnepi asztalra a karácsonyi vacsora mellé

Lassan itt a szenteste, a fejünkben pedig egyre gyakrabban fordulhat meg a gondolat, hogy milyen asztali dekoráció tenné tökéletessé a mostanra minden bizonnyal véglegesített karácsonyi menüsort. Megkönnyítjük az ötletelést, és mutatunk néhány igazán jópofa variációt az ünnepi asztalra.

1.

Első ötletünkhöz nem is kell túl sok hozzávaló. Vegyünk egy – vagy akármennyi – öblös borospoharat, fordítsuk le, és tegyünk színes gömböket az így keletkezett üvegbúra alá. Befejezésként már csak egy stabilan álló, szélesebb gyertyát kell a pohár égnek álló talpára helyezni.

Pinterest

 

 

2.

Ha van egy jó tömzsi gyertyánk, elhelyezhetjük egy üvegtál közepére úgy, hogy köré férjen még egy kis díszítés is. Legyünk kreatívak, rengeteg dolog mutatna jól a gyertya mellett. Elővehetjük a karácsonyfára fel nem került apró gömböket, vagy pár hajlékony tujaágból készíthetünk egy kis koszorút, aminek a közepébe beleállíthatjuk a gyertyánkat.

Pinterest

3.

Egy különösen dekoratív kedvencünkkel, az úszómécsesekkel is remek asztaldísz készülhet. Válasszunk egy tetszőleges üveget, ami lehetőleg nagyobb, mint a mécses. A vízben nagyon jól mutat bármilyen úszó piros bogyós ágacska vagy narancskarika. Ebben az esetben is szárnyalhat a képzeletünk, egy nagyobb tálba több mécsest is tehetünk, ha terebélyesebb díszt szánunk a vízbe.

Pinterest

4.

Hosszú gyertyákhoz van egy másik lehetőség is, ami megér egy próbát. Keressünk egy üvegpalackot, aminek a nyílásába illesztve stabilan megáll a gyertyánk. Hogy ne lehessen olyan könnyen felborítani, töltsünk vizet az üvegbe, ami ha átlátszó szintén remekül dekorálható. Tegyünk bele például valamilyen növényi részt, az garantáltan jól fog mutatni benne, de figyeljünk arra, hogy egyes díszítő elemek túl könnyűek és lebeghetnek a víz felszínén, vagy ebben az esetben feltömörülhetnek az üveg felső részén, dísztelenül hagyva annak nagyobbik felét.

Pinterest

5.

Azoknak, akik esetleg ódzkodnának a gyertyás díszítéstől, a ledsorral való helyettesítést ajánljuk, ami ugyanolyan szépen, ha nem még annál is szebben mutat egy dísszel teli üvegben az asztal közepén.

Pinterest

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik