Szórakozás

Súlyos baleset: Rékasi Károlyt lélegeztetőgépre kapcsolták

Rékasi Károly  (Array)
Rékasi Károly  (Array)

A színésznek kedden súlyos motorbalesete volt, kórházba kellett szállítani. Jelenleg sürgősségi osztályon van, lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Friss hírek szerint szerdán dönthetnek arról, szükséges-e operálni.

A Hír24 információi szerint Rékasi Károly kedden motorbalesetet szenvedett Budapesten, a XXII. kerületben. Az információt a Barátok Közt sajtósa, Böjte Piros is megerősítette.

Úgy tudjuk, hogy a színész már a Honvédkórházban van, sürgősségi osztályon ápolják. Az állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. A Blikk információi szerint Rékasi medencéje és a törzse sérült meg, zúzódások borítják a testét. A baleset akkor történt, amikor Rékasi a motorjával egy kocsit akart megelőzni, annak sofőrje azonban kanyarodni akart, így a színész belerohant az autóba. Állítólag öt métert repült, és olyan erejű volt az ütközés, hogy a balesetben részes autónak még a kereke is kitörött.

A baleset egyik szemtanúja azt írta a Facebookon, hogy motort még nem látott úgy szaltózni, mint ma délután. Állítólag “nem festett túl jól, aki vezette” és reméli, hogy “aki vezette nem most vezetett utoljára”.

Hros utca – Gyngyszem utca sarok 10 perce. Motor gy mg nem lttam szaltzni.Nem festett tl jl aki vezette s remlem hogy aki vezette nem most vezetett utoljra!

Posted by Roland Pack on 2015. június 30.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán közölte, egy motor és egy kocsi ütközött össze a Háros utca és a Gyöngyszem utca kereszteződésében kedden kora délután háromnegyed 1 körül, egyelőre ismeretlen körülmények között. A kétkerekű vezetője sérült meg a karambolban. A baleset körülményeit vizsgálják.

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos tájékoztatása szerint a helyszínről egy férfit szállítottak kórházba súlyos sérüléssel. A balesettel kapcsolatban kerestük Rékasi Károly kedvesét, Pikali Gerdát is, aki felvette a telefont, de arra kért, hogy most ne zavarjuk.

Rékasi Károly ma reggel a Morning Show vendége volt, ahol a motorozásról is beszélt a műsorvezetőkkel. A színész elmondta, hogy azért váltott motorra, mert Budapest gyakorlatilag közlekedhetetlen, és csak így van esélye az RTL Klub stúdiójából időben a színházba érni és fordítva. Hozzátette: egy 600-as Silver Wing repíti mindenhová, ami “elég fürge jószág”.

Friss részletek

A Fókusz riportjában egy szemtanú is megszólalt, és mesélt a baleset körülményeiről. A színész állapotáról a család kérésére nem adnak ki információt.

Rékasi korábban több ezer kilométeres külföldi túrákra is vállalkozott már motorral, a legtöbb rutint így szerezte. 2013 augusztusában arról nyilatkozott, hogy bár már a főiskolai évek alatt megszerezte a jogosítványt, két évvel ezelőttig alig ült motoron. A Blikk úgy értesült, Rékasinak fejsérülése is van. A további vizsgálatok fényében szerdán döntenek arról, kell-e műteni.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik