Szórakozás

Depardieu-t elbűvölte a szegedi halászlé

A világhírű művész a magyar konyha rabja lett. Soha nem evett még olyan finom gyümölcsöket, mint 25 évvel ezelőtt Magyarországon, és míg Szegeden lesz, nem fog mást enni, csak halászlevet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a francia színész Napóleon szerepét alakítja pénteken és szombaton este a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok Háry Jánosában. Már korábban elismerően szólt a magyar színészekről, külön kiemelve Bodrogi Gyulát, és elmondta, hogy örömmel fogadta a fesztivál felkérését, ugyanis fontos emlékek kötik Magyarországhoz, mivel még 1987-ben, a Cyrano forgatása idején fél évet szinte itt élt.

Depardieu szerda este érkezett Szegedre menetrendszerinti járattal, és még az éjszaka közepén – barátai tanácsára – megkóstolta a világhírű szegedi halászlét. „Míg itt leszek, csak hallevet fogok enni” – lelkendezett a Bors újságírójának a világsztár.

És bár egy kukkot sem ért abból, ami körülötte zajlik a színpadon, azt pontosan látja, hogy „a magyar emberek dolgosak”, és „minden részletre odafigyelő emberekkel” fog együttdolgozni Szegeden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik