Kultúra

Depardieu kicsengeti a bírságot az ittas vezetéséért

Mégsem fellebbez Gerard Depardieu, így a több mint egymillió forintnyi büntetés kifizetése mellett fél évre a vezetésről is le kell mondania.

Ügyvédjén keresztül a francia színész kedden hivatalosan visszavonta a bírói döntés ellen tavaly benyújtott fellebbezését. A bíróság 4000 euró (mintegy 1,2 millió forint) büntetés fizetésére és jogosítványa hathónapos megvonására ítélte.

Leesett a robogóról

Depardieu-t 2012 novemberében 1,8 ezrelékes véralkoholszinttel vették őrizetbe a rendőrök, miután a 64 esztendős színész leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. Franciaországban maximálisan 0,5 ezrelékes véralkoholszint a megengedett. A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg.

A szabálysértés vizsgálatát többször elhalasztották, miután a filmsztár egyszer sem jelent meg a bíróságon, és vitatta a tényállást. A bíróság azonban megállapította, hogy Depardieu felelőssége “nem vitatható”.

Egyszer már megbukott

Az ittas vezetést Franciaországban akár két évre terjedő szabadságvesztéssel és 4500 euró pénzbüntetéssel büntethetik.

Depardieu-t 1998-ban már ittas vezetésért egyszer felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie. Jogosítványát akkor tizenöt hónapra vonták be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik