Szórakozás

Dopeman: Életfogytot érdemelnek a nagyszüleim gyilkosai

A rapper nem kívánja az elkövetők halálát, de annak örülne, ha életük végéig börtönben maradnának.

“Ma a bíróságon édesanyámék először nézhetnek szembe a nagyszüleim “feltételezett” gyilkosaival. A családi kupaktanács döntése alapján jobb, ha Péter és én ezen a tanú kihallgatáson még nem veszünk részt, de ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik a bűnösségük, akkor az ítélethozatalról biztosan közvetíteni fog a DopeManTV kamerája. Reméljük, hogy a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket” – írta Facebook-oldalán Dopeman.

Fotó: Kummer János

A rapper azt mondta a Hír24-nek, hogy a mai tárgyaláson tanúkat hallgattak meg, és felolvasták elhunyt nagymamája korábbi vallomását is.

“Nagyon remélem, hogy hamarosan ítélethirdetés lesz, ugyanis ez az ügy már három éve húzódik. Úgy gondolom, hogy a tényleges életfogytiglan lehet a legmegfelelőbb büntetés. Jelenleg 4-5 ember van előzetesben és vannak még, akik szabadlábon védekezhetnek” – magyarázta Dopeman.

Mint ismert, korábban egy rablóbanda támadta meg a zenész nagyszüleit. Először a nagypapa hunyt el, később a nagymama is, de az orvos szakértő az ő esetében nem tudta egyértelműen megállapítani, hogy a bántalmazásba halt-e bele.

Akkor és most is sokan azt mondták, hogy az egyetlen igazságos büntetés a halál lenne ezeknek az elkövetőknek, de Dopeman próbálta megnyugtatni a rajongókat.

“Lehet, hogy a kedélyeket megnyugtatná, ha lenne halálbüntetés, de nem lenne visszatartó ereje. Ez egy politikai játékszer, amivel lehet hatni az emberek érzéseire. Azt gondolom, hogy aki ölni akar, annak szinte mindegy, hogy tényleges élefogytot kap-e vagy halálra ítélik. Nem gondol a tettei következményeire. Nem hiszek abban, hogy bárkinek is joga van elvenni egy másik ember életét, az állam mitől lenne jobb, ha ugyanazt tenné, mint egy gyilkos?!” – magyarázta Dopeman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik