Szórakozás

Megússza a börtönt a fűárus VV Béci

Kábítószer Röszkén (Kábítószer Röszkén)
Kábítószer Röszkén (Kábítószer Röszkén)

Mivel fűárulási ügye már elévült, ráadásul a bizonyítás is nehézkes, nem kell arra számítania, hogy nyomozók kopogtatnak az ajtaján.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy VV Béci, alias Young-G első videoklipjéhez többek között fűárulással szedte össze a szükséges pénzt.

“Akkoriban nem volt még olyan médiafelület, mint a Facebbook vagy a YouTube. Sokkal keményebben kellett küzdenünk azért, hogy valahogyan ki tudjunk törni. Nem tagadom meg a múltamat, valóban, az első videoklipemet tulajdonképpen úgy tudtam megcsinálni, hogy füvet árultam. Egy barátomnak volt eperföldje Tahiban, ott szedtünk egy csomó epret, és vittük eladni. No meg egy-két zacskó füvet is, és ki mit kért, azt adtunk neki. Soha nem akartam ezzel foglalkozni, csak arra kellett, hogy elinduljak” – mesélte a Hír24-nek Béci, aki a Facebook oldalán is megosztotta a rajongókkal ezt az információt. Mivel azóta több olyan hozzászólás is érkezett, hogy Béci megütheti a bokáját a dolog miatt, utánajártunk, mire számíthat ilyen esetben.

Fotó: RTL Klub

“A feltételezett elkövetéskor hatályos törvények értelmében 2-8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat az, aki kábítószerrel kereskedik. Ez csak nyolc év után évül el, így ha Béci ennél korábban tett ilyesmit, akár még rács mögé is kerülhet” – mondta a Hír24-nek dr. Mile Attila ügyvéd.

“Ez azonban nem ilyen egyszerű. Elviekben ha a dolog a nyomozóhatóság tudomására jut, hivatalból vizsgálatot kell indítaniuk. Ennyi idő elteltével azonban meglehetősen nehéz, sőt majdnem lehetetlen lenne a megfelelő mennyiségű bizonyíték felkutatása” – tette hozzá, Béci állítása szerint azonban az eset több mint tíz éve történt, ezért nem kell tartania a büntetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik