Belföld

Kifakadt a polgármester: „Számít a jacht? Számít a kacsalábon forgó palota? Nem számít, az egészségünk számít!”

Számítanak a vagyonok? Számít a pénz? Számít a jacht? Számít a nagy, óriási, kacsalábon forgó palota? Nem számít, az egészségünk számít

– ezt mondta a Szegeder tudósítása szerint Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere pénteken, amikor a város bezárt szülészeti osztályáért tüntettek helyiek.

A mai nap kiállok azokért is, akik Gádorosról, Tiszaugról, Kunszentmártonból, Csongrádról, Tömörkényről, Csanytelekről azért jöttek ide, mert egészségesek szeretnének maradni” – tette hozzá.

A DK-s Varga Ferenc országgyűlési képviselő által szervezett tüntetésen pár százan vettek részt, köztük a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget fenntartó Iványi Gábor is.

Szentesen a szülészeti osztály tavaly január óta zárva tart. Aktualitást pedig az adott a demonstrációnak, hogy a szegedi klinikán nemrég meghalt egy szentesi kismama és magzata (a kórház belső vizsgálatot indított az ügyben), a tüntetők szerint azonban elkerülhetők lennének a hasonló tragédiák, ha a szentesi és környékbeli kismamáknak nem kellene Szegedre utazniuk ellátásért. Ugyanakkor nem a szülészet bezárása az egyetlen probléma a szentesi intézményben: szünetel a kardiológiai szakrendelés is, a fül-orr-gégészet sem úgy működik, mint korábban.

Kapcsolódó
Meghalt egy várandós nő és a magzata a szegedi klinikán
A kórház belső vizsgálatot rendelt el, és a rendőrség is nyomoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik