Belföld

Feljelentés: Hadházy Ákosnak elege lett Polt Péterből

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A független képviselő felháborodott a legfőbb ügyész válaszán.

Csütörtökön írtunk arról, hogy Hadházy Ákos a kormány szándékos, jelentős károkozásáról kérdezte az uniós bírság kapcsán Polt Péter legfőbb ügyészt, aki ezt újra feljelentésként értékelte. A független képviselő közösségi oldalán reagált a döntésre.

Hadházy Ákos szerint kimeríti a klasszikus hűtlen kezelés fogalmát, hogy a 200 millió euró (80 milliárd forint) mellett további napi egymillió euró büntetést kell fizetnünk amiatt, mert az Orbán-kormány nem teljesíti az Európai Unió Bíróságának ítéletét.

Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.

A független képviselő nem tartja kétségesnek, hogy az európai ítélet nyílt negligálása ilyen szándékos károkozás. Polt Péter a kérdést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának továbbítottta elbírálásra, amit a független képviselő szintén nem hagyott szó nélkül.

Persze a Nemzeti Nyomozó Iroda majd megmagyarázza, ez miért nem bűncselekmény, azaz a döglött ló nem halt meg, csak alszik. Ügyesek, megoldották ezt már a trafik-ügytől kezdve az Elios-botrányon át számtalan más nyilvánvaló bűncselekményig. De legalább dolgozzanak kicsit megint a pénzükért!

Hadházy Ákos egyébként Polt Péternek azt is felvetette, hogy súlyosan sérti az uniós és a magyar jogot is. amikor a kormány nem tesz eleget az Európai Unió Bíróságának ítéletének, hiszen 2007 óta külön törvény is rögzíti, hogy Magyarország köteles az uniós jogot és az Európai Unió Bíróságának ítéleteit betartani és végrehajtani. Egyértelművé tette azt is, hogy az ügyben az ügyészségnek kellene lépnie.

Kapcsolódó
Hadházy Ákos a kormány szándékos, jelentős károkozásáról kérdezte a legfőbb ügyészt
A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Hadházy Ákos kérdését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik