Belföld

Egy hónapon belül kétszer is lemondott a zuglói MSZP erős embere: távozott Tóth Csaba

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az MSZP zuglói szervezete szerdán tett közzé a Facebookon, hogy „ismételten” a helyi önkormányzati képviselőt, Sokacz Anikót választották meg elnöknek. A Népszava szerint mindez azért furcsa, mivel a szervezet élén történt korábbi személycseréről semmiféle tájékoztatás nem látott napvilágot.

A lap kereste a szervezet új vezetőjét, aki azt közölte, Tóth Csaba már szeptemberben lemondott, ezt követően választották meg őt, azonban időközben egy teljes tisztújítás is volt a pártban. Így fordulhatott elő, hogy lényegében egy hónap alatt kétszer is Sokacz Anikó került a helyi MSZP élére.

Tóth Csaba eddig a kerület erős emberének számított, aki a háttérből képes irányítani a politikai folyamatokat. 2021-ben Hadházy Ákos ellenében le kellett mondania az országgyűlési képviselőségről. Akkor azt közölte, visszavonul a politikától, a zuglói szocialisták elnöki posztját megtartotta.

Legutóbb a frissen megválasztott polgármester, a momentumos Rózsa András célozgatott a személyére, amikor azt állítva, hogy ő áll a helyi vagyonkezelő számlájának kiürítése mögött.

A politikus ellen egyébként az ügyészség befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat. Az ügyben szintén vádlott lett a nemrégiben távozó zuglói polgármester, Horváth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője, Molnár Zsolt, valamint a pártban korábban ugyancsak fontos posztokat betöltő Baja Ferenc is. Mindannyiukra  végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik