Belföld

„Kövér László osztozik az árulásban” – mondta Gyurcsány Ferenc, miután 14 millió forintra büntették a Parlamentben

14 millió forintos bírságot szabtak ki a Parlamentben Gyurcsány Ferencre azt követően, hogy az országgyűlés őszi ülésszakának első napján árulónak nevezte a kormányt és Orbán Viktort. Ahogy e szavakat kimondta, Kövér László házelnök nyomban elvette tőle a szót azzal a kijelentéssel, hogy Gyurcsány nem engedhet meg magának mindent, „Magyarország kormányát nem hazaárulózhatja le”.

Egyébként hazaárulózhatnék is, tegyük hozzá, azt sem tiltja Kövéren kívül senki, de hát én nem tettem ilyet. Azért is keveredtem vitába az elnökkel, mert ő nem mondott igazat. Tudtam, hogy ebből balhé lesz, de hát ők árulók

– mondta el most a Blikk megkeresésére a DK elnöke, aki szerint Kövér Lászlónak egyszerűen „elment az esze”, hiszen a Parlament egyik főszabálya az, hogy ott szabadon lehet beszélni. Ennek a kereteit pedig szerinte nem feszítik szét az olyan kijelentések és vélemények, hogy a kormányfő elárulja a nemzeti érdek képviseletét.

Valójában Kövér megpróbálja megfélemlíteni az ellenzéki képviselőket, hogy ne beszéljenek szabadon. Kövér visszaél a jogaival, ez nem kétséges, szerintem ő osztozik az árulásban a kormányfővel, elárulja a magyar parlamentarizmust

– tette még hozzá.

Gyurcsánynak lesz lehetősége fellebbezni a büntetés ellen, ehhez csak egy kérvénnyel kell fordulnia az Országgyűlés mentelmi bizottságához. Az egykori miniszterelnök viszont úgy véli, a fideszes vezetésű és fideszes többségű bizottság úgyis leszavazza majd az indítványát.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik