Belföld

Stratégiai Részleg: „Közkívánatra!” tért vissza Orbán Balázs

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Soros-hálózatról, összehangolt támadásról beszélt.

„Közkívánatra!” újra a Mandiner Stratégiai Részleg című műsorának vendége volt Orbán Balázs. A Telex szemléje szerint a kormányfő politikai igazgatóját Kohán Mátyás egyebek mellett arról is kérdezte, milyen tanulságokat vont le a korábbi adásban elhangzott szavait követő borány után, amire Orbán Balázs azt válaszolta, mindig feszesen kell fogalmazni, amire azért van szükség, mert mindig lesznek olyanok, akik rosszindulatúan nézik az adást.

Noha Orbán Viktor után, korábban  politikai igazgatója is elismerte, hibázott, félreérthetően fogalmazott, most arról beszélt, hogy elképesztő erők mozdultak meg ellene, mondandóját kiforgatták, éspedig

nyilvánvalóan a Soros-hálózat és az által támogatott média vezetésével. Elképesztő az az erő, amivel szemben tartjuk magunkat, és amivel szemben kell ezt a nemzeti politikát megvalósítani.

Orbán Balázs nem tisztázta az általa mondottakat, de ahhoz kötötte át a vitát az Európai Parlamentben, ahol szerinte Európa érdekében Magyarország olyan kérdéseket feszegetett, amelyek az európai liberális és mainstream politikában tabunak számítanak. Iyen tabu az is, hogy az Európai Unió Ukrajna esetében esetleg rossz stratégiát követ, és aki erről beszél, az ellen mindent megtesznek. Mint mondta, számára döbbenet volt látni az arcokat az EP-ben, amikor Orbán Viktor arról beszélt, hogy a háború lezárásáról őszintén kellene beszélni, nem tabuként kezelni.

Az EP-vitában egyébként Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke rá is kérdezett arra, hogy az Orbán-kormány a magyarokat teszi-e felelőssé az 1956-os invázióért. A kormányfő a párhuzamot ugyanúgy visszautasította, mint amikor azt mondta, abban  hibázott Orbán Balázs, hogy ’56-ot és az orosz-ukrán háborút egy kalap alá vette. Nála a fideszes házelnök, Kövér László keményebb volt, úgy vélte, aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen okoskodni, másik ország vezetőjének tanácsot osztogatni. László Róbert, a Political Capital elemzője a 24.hu-nak azt mondta, Orbán Balázs szavai a kormányoldalt sokáig magyarázkodásra fogják még kényszeríteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik