Belföld

Zugló új polgármestere politikai megrendelést sejt a városgazdálkodási cég pénzének elszórása mögött

Varga Jennifer / 24.hu
Önkormányzati ülés Zuglóban 2024. szeptember 5-én. Balra Horváth Csaba, a kép jobboldalán pedig Rózsa András.
Varga Jennifer / 24.hu
Önkormányzati ülés Zuglóban 2024. szeptember 5-én. Balra Horváth Csaba, a kép jobboldalán pedig Rózsa András.

Rózsa András, Zugló újonnan megválasztott momentumos polgármestere arról beszélt az ATV Egyenes Beszédben, hogy az előző ciklus végén elszórták a városgazdálkodási cég pénzét. A kérdésre, hogy ez politikai megrendelésre történhetett-e, azt mondta, hogy „szerintem volt politikai megrendelés, csak nem biztos, hogy H. Csaba oldaláról, egy másik Csabát sejtek a történet mögött”.

Rózsa elmondása szerint az önkormányzati cégből az utak karbantartására tervezett egész éves összeget, a zöldfelületek gondozására szánt pénznek pedig a kilencvenöt százalékát elköltötték augusztus elejéig.

Azóta ott tartunk, hogy az egyenleg a zöld felületeknél mínusz 52 millió forint, az utaknál 185 millió forint mínuszban van, tehát többletfinanszírozást igényel

– tette hozzá.

Az új polgármester példaként felhozta az útkarbantartásért felelős két vállalkozást, melyekkel keretszerződést kötött az önkormányzat. Ebben az szerepel, hogy a keretösszegen túli munkákat előzetesen jóvá kell hagyatni a városgazdálkodási céggel. A politikus elmondása szerint ezt nem tették meg, miközben 130 millióval túllépték az összeget. „Szorgalmasan kátyúzgattak, és egyszer csak kiderült” – fogalmazott a politikus.

Rózsa hozzátette, hogy mindennek ellenére az önkormányzat kasszájában maradt pénz, de a városgazdálkodási cégnél biztos, hogy be kell majd segíteniük plusz forrásokkal.

Rózsa András a kerületet 2019 óta irányító MSZP-s Horváth Csabát győzte le a polgármesteri székért, Hadházi Ákos független országgyűlési képviselő támogatásával. A másik politikus, akire utalt a műsorban a szintén szocialista Tóth Csaba, aki 2014 és 2022 között volt Zugló parlamenti képviselője. Augusztusban mindkét politikus ellen vádat emeltek a zuglói és az újbudai parkolásról szóló korrupciós ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik