Belföld

Luxushotelben szállt meg Orbán Viktor Olaszországban, és különleges halvacsorát fogyasztott a helyi lapok szerint

Lévai Anikó és Schmidt Mária társaságában vacsorázott Orbán Viktor szombaton, az olaszországi Iseói-tó partján – olvasható a Hvg.hu-nak az olasz sajtó beszámolóit összefoglaló cikkében. A miniszterelnököt Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője hívta meg az éves pártgyűlésükre, ezért tartózkodott az országban.

A riportok szerint Orbán, Lévai, Schmidt és kíséretük szombat este 7 óra körül érkeztek meg az Al Porto nevű étterembe, amely Clusane településen található. A Qui Brescia nevű lap úgy tudja, hogy a kormányfő egy helyi specialitást, a polentával sült compót kóstolta meg, míg előételnek szalámit, sajtot és halakat rendeltek. Orbán a beszámoló szerint a compó előtt tagliatelle tésztát evett, édesvízi rákokkal, míg felesége halas tagliatellét fogyasztott.

A cikkekben azt is írják, hogy a magyar miniszterelnököt kisebb taps fogadta az étteremben, az éjszakát pedig a Bornato településen található Villa Bondelli luxuspihenőhelyen töltötte. Az Il Giorno honlapján videót is közöltek a kiruccanásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik