Belföld

Orbán Balázs: Rengeteg ilyen dezinformációs kampánnyal fogunk még találkozni

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Az, hogy az ember támadásokat kap, az a békepárti álláspontnak köszönhető – mondta Orbán Balázs a Hír TV Bayer show című műsorában, az 1956 ügyében tett nyilatkozatával kapcsolatban.

Emlékeztetőül: Orbán Balázs nemrég úgy fogalmazott egy nyilatkozatában: „Pont ’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát”. A miniszterelnök politikai igazgatója később arról posztolt, hogy félreérthetően fogalmazott, Orbán Viktor pedig hibának nevezte a kijelentéseit.

A miniszterelnök politikai igazgatója a műsorban jelezte, hogy nem akar ezzel az üggyel foglalkozni, úgy véli, fontosabb az orosz–ukrán háborúra fókuszálni, amivel kapcsolatban azt gondolja, hogy a magyar kormánynak igaza van.

Orbán Balázs úgy véli, az elmúlt két és fél évben mindent megtesznek annak érdekében, hogy delegitimálják a békepárti álláspontot.

Amivel engem vádolnak, ez talán csak a magyar nyilvánosságnak újdonság, nemzetközi téren a különböző háborúpárti erők ugyanezeket a dolgokat vágják a fejünkhöz, mióta. Szerintem ebből egy tanulság adódik: nagyon-nagyon nehéz lesz a következő másfél év, mert rengeteg ilyen dezinformációs kampánnyal fogunk találkozni

– fogalmazott. Hozzátette: „ha vannak olyan kérdések, amikben nemzeti egység van, akkor ezekben a kérdésekben érdemes kitartani”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik