A következő élő közvetítés része Az szmsz-módosításról nem sikerült megállapodni, megszavazták a BKK-rendészetet – megtartották a fővárosi közgyűlés alakuló ülését

Nem kímélik egymást a képviselők

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Három kutyapártos javaslatról szavaztak, melyeket Kovács Gergely adott be, ám ő betegség miatt nincs jelen. Mindhárom kérdést pontokra szétszedve, hosszasan tárgyalták.

  • Elsőként az átláthatósági javaslata volt terítéken. Döme Zsuzsanna a Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az Átlátszó által kidolgozott, Ez a Minimum! antikorrupció program teljesítésének 90 százalékát tűzte ki célul. Baranyi Krisztina a felvetésre Soros-szervezetekről értekező Szécsényi Dániel felszólalására válaszolva elmondta, hogy a fideszes képviselő nyerte a mai viccversenyt. A Tisza Párt módosító indítványát leszavazták, az eredeti előterjesztésnek pedig csak a harmadik pontja ment át, amely „felhívja a főpolgármestert, hogy az antikorrupciós civil szervezetek és szakértők bevonásával kidolgozásra
    kerülő intézkedési tervben foglaltak szerint terjessze a Fővárosi Közgyűlés elé a Fővárosi Önkormányzatra, a Főpolgármesteri Hivatalra, valamint a Fővárosi Önkormányzat gazdasági társaságaira és a költségvetési intézményeire kiterjedő hatályú átláthatósági rendelet tervezetét”.
  • A 2020-ban bevezetett részvételi költségvetésről utólagos hatásvizsgálatot tartana a Kutyapárt, és megnézné, hogy a meg nem valósult programok, miért nem jöttek létre. Az előterjesztést a fideszes és a Vitézy-féle frakció módosítóival együtt megszavazták.
  • A harmadik javaslat az állatvédelemről szólt, amely egy korszerű, a 21. század elvárásainak megfelelő állatvédelmi központ létrehozására csoportosítana át forrásokat. Az állatvédelem ügyének fontosságát senki sem vitatta, azt annál inkább, hogy honnan allokáljanak forrásokat erre a területre: a Fidesz és Vitézy a Budapest Brandtől venné el a finanszírozáshoz szükséges pénzt. Az előterjesztést a módosító indítvánnyal együtt elfogadták.
Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik