A következő élő közvetítés része Az szmsz-módosításról nem sikerült megállapodni, a személyi kérdésekről igen – élő közvetítésünk a fővárosi közgyűlés alakuló üléséről

A Tisza ajándékozott, Szentkirályi gyurcsányozott

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A frakcióvezetők felszólalásai következtek.

  • Ordas Eszter, a Tisza Párt frakcióvezetője bemutatkozott, és megismételte, hogy ügyek mentén, konstruktívan, de kritikusan kívánnak együttműködni. Ezután kultúraváltásra tett ígéretet és eredményes munkát kívánt. Emellett a Tisza egy Bibó István könyvet adott ajándékba a többi képviselőnek, hogyan annak értékei menték politizáljanak.
  • Ezután Szentkirályi Alexandra, a Fidesz frakcióvezetője kért szót, aki szintén konstruktivitást és partnerséget ígért. Arról is beszélt, hogy hiába van „balliberális” többség a közgyűlésben, nem fognak tudni helyettest választani, ami szerinte arról árulkodik, hogy a budapestiek ügyeit a hatalmi lökdösődések, paktumok szorítják háttérbe. Emlékeztette, hogy a 2019-es alakuló ülésre még Gyurcsány Ferenc jött, ám most Magyar Péter ül a sorok között. „Szép kis csere” – mondta.
  • Vitézy Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP frakcióvezetője megköszönte a szavazóinak a támogatását, és az összes szavazónak pedig a magas részvételt. Elmondta, hogy mindketten Karácsonnyal több szavazatot kaptak, mint bárki az eddig főpolgármester-választásokon: ennek a felelősségével kell dolgozniuk. Vitézy elmondta, hogy összességében többen szavaztak a változásra, ezért szerinte nem mehetnek úgy a dolgok, ahogy eddig. „Új szakasz kezdődik a budapesti politikában, ahhoz hogy sikeres legyen ez a közgyűlés, az összes rossz beidegződést magunk mögött kell hagyni” – mondta Vitézy, aki szerint Podmaniczky Frigyes örökségéhez kell felnőni.
Mohos Márton / 24.hu Ordas Eszter
Mohos Márton / 24.hu Vitézy Dávid
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik