Belföld

Kiadták a figyelmeztetést, Cassandra kiadós esőt hoz az országba

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat pénteken. A HungaroMet Zrt. ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, a Cassandra elnevezésű mediterrán ciklon kiterjedt csapadékzónájából péntek estig országszerte kiadós eső várható, a legészakibb tájakon tartós csapadékhullás a csütörtök esti, késő esti órákban kezdődik.

Az ország legnagyobb részén 20 milliméter körül vagy afölött alakul a lehulló csapadék mennyisége az előttünk álló 24-36 órában, de elsősorban Baranya, Tolna és Bács-Kiskun vármegyékben területi átlagban is meghaladhatja a 30 millimétert.

Pénteken a nap második felében egyre többfelé gyengül, majd szűnik a csapadék. Az éjszaka második felében, illetve péntek napközben a délkeleti tájakon kis eséllyel zivatar is előfordulhat.

Baranya, Bács-Kiskun és Tolna vármegyében ezért péntekre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Az ország többi részében egy nap alatt 20 milliméter eső várható, ezekben a vármegyékben elsőfokú figyelmeztetés van péntekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik