Belföld

Több hónap után újraindult az onkológiai ellátás Keszthelyen

Ismét elérhető az onkológiai ellátás a Keszthelyi Kórházban – közölte kedden az intézmény a Facebook oldalán, közreadva az onkológus szakorvos nevét és rendelési idejét is.

A kórház még májusban adott ki tájékoztatást arról, hogy a daganatos betegeket ellátó onkológiai szakrendelés és gondozás átmenetileg szünetelni fog.

A kórház területi illetékessége a Balaton-parti várossal együtt mintegy ötven további településére terjed ki. Ezeknek a betegeknek az ellátásáról az átmeneti időszakban a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház és a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház gondoskodott az egészségügyi ellátókkal kötött megállapodás alapján.

Nem ez az egyedüli eset, hogy a Keszthelyi Kórház az idén szüneteltetni kényszerült bizonyos ellátási formákat. A szülészetet először áprilisban zárták be átmenetileg. Néhány hét után, már májusban, a szülészetet ugyan újraindították, de egy különös módon megfogalmazott közleményben, nem sokkal később újra bejelentették, hogy július 1-től szünetelni fog a fekvőbeteg-ellátás, ami tíz nappal később megint elérhetővé vált a helyi és környékbeli páciensek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik