Belföld

Novák Katalin: A magyar média inkorrekt volt 

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Nem érez késztetést, hogy interjút adjon.

A 444.hu egy budai kávézó terszán találta meg volt köztársasági elnököt. Interjút szerettek volna kérni, mivel Novák Katalin mindmáig nem adott kimerítő magyarázatot arra, miért adott kegyelmet egy olyan embernek, aki egy pedofil áldozatait próbálta befolyásolni. A volt államfő bevallotta, nem érez erre késztetést.

A magyar média egészére kiterjesztve szavazait azt mondta magyarázatként a 444-eseknek,

abszolút inkorrekten viselkedtek számos ponton.

Ezt bővebben nem fejtette ki, de amikor megkérdezte, felveszik-e a beszélgetést, az „igen” válasz után közölte, nem járul hozzá annak  közzétételéhez.

Szerintem abszolút nem fair, amit csinál. Most idejön egy bekapcsolt mikrofonnal, nem tájékoztat erről, és fölveszi a beszélgetésünket. Ez része annak, amiért azt gondolom, hogy nem korrekt az, ahogy bánnak velem. És be is fejeztük a beszélgetést. Köszönöm szépen

– tette hozzá, majd elsétált. A 444.hu a videót közzétette, és jelezte, Novák Katalin a llemondása óta nem adott interjút sem a magyar, sem a külföldi sajtónak.

Novák Katalinnál kicsit volt bőbeszédűbb Balog Zoltán. Őt a Blikk egy könyvbemutatón találta meg. A rövid interjúban a református püspök ismét hibásnak nevezte döntését a kegyelmi ügyben, de arról nem akart beszélni, hogy a botrány kirobbanása óta találkozott-e Novák Katalin volt köztársasági elnökkel. Azt mondta: ezt személyes ügynek tartja, nem gondolja, hogy a nyilvánosságra tartozik.

Balog Zoltán a legtöbb kérdésre szintén nem akart válaszolni, mondván, a nyár elején, a 777.hu keresztény blognak mindent elmondott. Annyit elárult, hogy mivel a munkái jelentős részétől visszavonult – már nem országos egyházi vezető –, így természetesen nem tudja ugyanúgy végezni lelkipásztori munkáját, mint korábban.

Kapcsolódó
Balog püspök reméli, nem túl nagy kockázat a barátsága
Azt mondta: az utóbbi időben változtak a körülmények… és nem javultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik