Belföld

Orbán Balázs: Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében. Hiba volt részemről, és ha ezzel valakit megbántottam, akkor ezért elnézést kérek.
Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

írja Orbán Balázs utalva a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára. A miniszterelnök politikai igazgatója ezután úgy fogalmaz, hogy mérceként nem azoknak kell megfelelnie, „akik a kommunista utódpártban ülnek ma is, nem azoknak, akik lovasrohamot vezényeltek ellenünk 2006. október 23-án, nem azoknak, akiket külföldről fizetnek, és nem azoknak, akik csak a nőkkel szemben keménykednek. Hanem elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám; vagy szabadságukat adták a hazáért akkor, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta őket, mint az egyik nagymamám. Az ő emlékük és minden ‘56-os emléke legyen áldott!”

A miniszterelnök politikai igazgatója nagy vihart kavart csütörtökön amikor is arról beszélt, hogy Magyarország Ukrajnával ellentétben nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben. Török Gábor ezt a kijelentést az év politikusi hibájának nevezte, míg Magyar Péter felszólította a miniszterelnököt, hogy valljon színt Orbán Balázs ügyében. Orbán Viktor ezt ma meg is tette, és egyrészt hibának nevezte Orbán Balázs mondatait, másrészt ő nyilatkozta azt is, hogy biztos benne, hogy politikai igazgatója is, ha a történelem úgy fordulna, „ott lenne velünk” a Corvin-közben.

Orbán Balázs egyébként a nyilatkozata utáni kritikákra első körben úgy reagált, hogy „a háborús propagandasajtó vonatán nincs megállás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik