A következő élő közvetítés része A megáradó Duna elvágta egymástól Komáromot és Esztergomot

Karácsony Gergely: Budapesten megfeszített a védekezés

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írta: az érintett cégvezetők tájékoztatása után kedden a Fővárosi Vízműveknél kezdődik a napja.

Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt évtized legnagyobb árvize közeledik Budapesthez. Karácsony Gergely azt írta: kollégái megfeszített tempóban dolgoznak: a Margitszigeten homokzsákokat telepítenek, a Római-parton agyaggátat építenek, a csatornazsilipek zárásánál ipari búvárok dolgoznak, megtették a szükséges lépéseket a biztonságos ivóvízellátás fenntartásáért.

Hétfő estétől lezárták a rakpartokat és keddtől a Margitszigetet, változott a 34-es busz útvonala, a 2, a 2B és a 23-as villamos pedig keddtől nem jár a Széchenyi tér és a Március 15. tér között. Karácsony Gergely a további esetleges változások miatt azt javasolta, hogy mindenki figyelje a Budapesti Közlekedési Központ kommunikációs felületeit. A főpolgármester végül megköszönte a védekezésben közreműködőknek, különösen a vízügyi szakembereknek és a közszolgáltató vállalatok munkatársainak az emberfeletti munkát.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik