Belföld

Boris elvonul, fordulat az időjárásban

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Négy északkeleti megyére adtak ki figyelmeztetést zivataveszély miatt, de kedvezhet az árvízi védekezésnek, hogy a ciklon elhagyja térségünket.

Kedden a középső tájakon és a Dunántúlon kialakuló réteges felhőzet csak lassan szakadozik, gomolyosodik, maradnak tartósan felhős tájak. Máshol általában naposra fordul az idő, északkeleten lehet felhősebb az ég. Néhol szitálás, főként az északkeleti harmadban zápor, kis eséllyel zivatar is lehet. A szél többnyire mérsékelt marad, csak helyenként élénkül meg. A hőmérséklet napközben 15-23 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb. Késő estére általában 9 és 16 fok közé hűl a levegő – írja a Kiderül.hu.

Zivatarveszély miatt a HungaroMet keddre négy északkeleti megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki. 

A rendkívül csapadékos, hűvös időjárást okozó ciklon elhagyja térségünket. Kelet felől enyhébb és szárazabb léghullámok áramlanak fölénk. Az árvízi védekezés szempontjából különösen fontos, hogy sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék a következő öt-hét napban. A HungaroMet Facebook-oldalán azt írták, keddtől alapvetően száraz légtömeg érkezik az ország fölé. Szerdán az ország délnyugati felén még lehet egy-egy zápor, de csütörtöktől kezdve csapadékmentes idő várható több napon keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik