Belföld

Visszaadták Völner Pál családjának a korábban lefoglalt autókat, köztük egy Porschét és egy Lexust

24.hu
24.hu
Bírói engedéllyel kerültek vissza az autók, de továbbra is le vannak foglalva, csak a használatukat tették lehetővé. A Völner Pál felesége és fia tulajdonában álló autók közt egy 320 lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautó is van. Utóbbi lefoglalásakor a korrupcióval vádolt volt államtitkár egy lehallgatott telefonbeszélgetés alkalmával azt mondta: lehet, hogy beszélni fog, és „akkor meginoghat pár embernek a széke.” Ezt a kijelentését azóta sem tisztázta.

Újra használhatja a korrupcióval vádolt Völner Pál családja azokat az autókat, amelyeket a volt államtitkár ellen indult büntetőeljárás alatt foglaltak le a hatóságok. A 24.hu értesülése szerint egy Lexust, egy Mini Coopert és egy Porsche sportautót kapott vissza a Völner család. Ezek közül az előbbinek Völner felesége, utóbbi kettőnek a fia a tulajdonosa.

Információinkat megerősítette a Fővárosi Törvényszék, valamint a volt fideszes államtitkár védője is. Papp Gábor közölte, bírói engedéllyel kerültek vissza az autók a tulajdonosokhoz, ám azok továbbra is le vannak foglalva, mindössze a használatukat tették lehetővé. Hangsúlyozta, az autók közül egyik sem Völner Pál tulajdona, és az eljárás kiszámíthatatlansága miatt ez volt a legjobb megoldás, más esetben ezek a járművek egy garázsban porosodnának. Hozzátette, az autók közül a legfiatalabb is 4–5 éves, de van köztük 13 éves is.

Éppen két éve írtuk meg, hogy a politikusnál és családjánál bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, autókat és céges üzletrészt is zár alá vett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala. Völner akkor azt mondta lapunknak:

Történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg, ítélet nélkül.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik