Belföld

Leváltották a dunavecsei iskola igazgatóját, aki a gyanú szerint gyerekeket bántalmazhatott

Leváltották az értelmileg akadályozott gyerekekkel foglalkozó dunavecsei EGYMI igazgatóját, akivel kapcsolatban július óta nyomoz a kecskeméti rendőrség több gyerek sérelmére elkövetett bántalmazás miatt, értesült a Magyar Narancs.

A lap cikke szerint a múlt héten nevelőtestületi ülésen jelentették be L. M. távozását, aki éppen egy hónappal ezelőtt vehette át megbízólevelét a Belügyminisztériumtól, hogy 2029-ig tovább vezethesse az értelmileg akadályozott gyerekeket nevelő iskolát. Az igazgató kinevezését augusztus közepén további öt évre támogatta az intézményt felügyelő kiskőrösi tankerület is, függetlenül a júliusban indult nyomozástól.

A Kiskőrösi Tankerületi Központ a Magyar Narancs megkeresésére megerősítette az igazgató menesztéséről szóló információkat, annak ellenére, hogy tíz napja még szilárd volt a bizalom az iskola újraválasztott vezetője iránt.

A cikkben emlékeztetnek, az iskola igazgatójával szemben a területileg illetékes gyermekvédelmi szakszolgálat munkatársa, az egyik bántalmazott gyermek gyámja tett feljelentést. A fizikai és lelki bántalmazásokat értelmileg akadályozott, 7–16 éves gyermekek ellen követték el, amiről egymástól független vallomásokból értesültek a rendőrök. A rendőrségi meghallgatások során pedagógusok, a gyerekek szülei, nevelőszülői, gyámjai és az érintett gyerekek számoltak be sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról. A tanúk valamennyien az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként.

A lap értesülései szerint az elmúlt hetekben háromról nyolcra növekedett a bántalmazást szenvedett gyerekek száma, és várhatóan újabb sértett is vallomást fog még tenni.

Az igazgató a Magyar Narancsnak annyit mondott,

az ellenem folyó eljárás egy jelenleg is nálunk dolgozó kollégám bosszúhadjáratának az eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik