Belföld

Magyar Péter pártja levélben kér haladékot Orbánnak az Európai Parlamentnél

Attila KISBENEDEK / AFP
Attila KISBENEDEK / AFP

Nagy vitára készülnek az Európai Parlament szerdai ülésén, ahol Orbán Viktor is felszólal, hogy ismertesse a soros magyar elnökség programját. Magyar Péter pártja vasárnap délután azonban arról adott ki közleményt, hogy a Tisza Párt hivatalos levélben fordult az Európai Parlament elnökéhez. Roberta Metsola elnököt ebben arra kérik, ajánlja fel Orbán Viktornak a szerdára tervezett strasbourgi vita elhalasztásának lehetőségét.

Álláspontunk szerint egy ilyen fenyegető árvízhelyzetben nincs helye politikai vitának, ezekben a napokban teljes nemzeti összefogásra van szükség

– olvasható a közleményben.

Vasárnapi árvízi videójában Magyar Péter már közölte: az eredeti terveik szerint a tiszás képviselők hétfőn indultak volna Strasbourgba, az Európai Parlament plenáris ülésére, de az árvízi helyzetre való tekintettel megpróbálják áttetetni a repülőjegyeiket, és hétfőn is folytatják az önkéntes munkát a gátakon. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a videóban felszólította Orbán Viktort, hogy ő se utazzon el Strasbourgba, hanem az árvízi veszélyre hivatkozva maradjon itthon, és személyesen irányítsa a védekezést.

Egy héttel korábban a Tisza Párt elnöke a szerdára tervezett európai parlamenti vitára utalva még azt üzente Orbánnak, hogy ott találkoznak, és reményét fejezte ki, hogy a kormányfő „valóban válaszolni fog a képviselők kérdéseire Strasbourgban”.

A kapitánynak a parancsnoki hídon van a helye, egy percre sem hagyhatja azt el. És persze ember kell a gátra. Mi holnap folytatjuk

– áll ezzel szemben a párt most vasárnap délutáni közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik