Belföld

Több mint egymillió forintot csalt ki egy idős férfitól, évekre börtönbe mehet

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A 33 éves nő egy 76 éves beteg férfit vert át.

Két és fél év börtönt kapott első fokon az a 33 éves nő, aki egy idős, beteg férfit károsított meg – derült ki az RTL Híradójából.

A 76 éves sértett épp az orvostól tartott hazafelé, amikor a 33 éves nő álnéven leszólította az utcán. Segítséget kért anyagi gondokra hivatkozva, a nyugdíjas pedig hitt neki, és kétszázezer forintot vett ki az automatából, amit a nőnek adott. Később újabb kölcsönt kért, félmillió forintot, mivel azonban ekkora összeg kivételéhez a napi limit miatt már személyesen kellett megjelenni a bankban, így a nő elkísérte a férfit a pénzintézetbe. A  kísérő gyanús lett az ügyintézőnek, aki rendőrt hívott, ám ekkor a csaló még el tudta hagyni a bankot. Később azonban ismét megkereste az idős férfit, aki összesen egymillió forintot adott át neki. Ezt követően az áldozat fiának tűnt fel, a gyanús pénzmozgás, feljelentést tettek. A nőt elfogták, bűnösnek találták, két és fél év börtönre ítélték, emellett egy korábbi, tízhónapos felfüggesztett börtönbüntetését is le kell ülnie.

A nő tagadta bűnösségét, azt állította, hogy vissza akarta fizetni a pénzt, enyhébb büntetésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik