Belföld

Menthetetlenek, visszataszítók – Semjén Zsolt a papokkal kapcsolatos botrányokról beszélt

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Menthetetlennek, visszataszítónak és botrányosnak nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes annak a néhány papnak a közelmúltbeli botrányát, amelyek – mint mondta – „az egyházat és a keresztény közéletet egyaránt megrázták”. Nemrég két pedofil pap bukott le a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében, Bese Gergő plébánosról pedig kiderült, hogy melegpartikra járt.

Semjén Zsolt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szombati budapesti konferenciáján úgy fogalmazott:

ami visszataszító, az visszataszító, ami védhetetlen az védhetetlen, a súlyos bűn az súlyos bűn, és ezt nem kell azzal relativizálni, hogy az egyházban az ilyen események töredékei a világban hasonló intézményekben előforduló bűnöknek.

Egyik bűn sem elfogadható, botrányos és súlyosan árt az egyháznak – jelentette ki. Az is fontos, hogy reflektáljanak erre – folytatta-, hogy ne hallgassanak szemérmesen: „először is el kell ismerni, hogy ami szörnyű, az szörnyű, ami visszataszító, az visszataszító és ami védhetetlen, az védhetetlen. Semjén Zsolt ugyanakkor felvetette, az egyház ellenségeinek és kritikusainak, akik a gender-ideológiát propagálják, nem azt kellene mondani, hogy „welcome to the club”?

A KDNP elnöke úgy fogalmazott:

visszataszító a kettős élet, a szemforgatás, mindez súlyos bűn. Ennél már csak egy súlyosabb bűn van, ha valaki erre még büszke is. Amikor a saját, deviáns élethelyzetéből politikai ideológiát csinál és el is nevezi büszkeségnek. A legnagyobb bűn, ami létezik, ha a valaki a rosszat jónak mondja és a jót rossznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik