Belföld

Kampánypropagandistát rak a helyi közmédia élére a bukott győri polgármester

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Dézsi Csaba András az őt támogató civil szervezet vezetőjét helyezte a győri közszolgálati média élére – nem sokkal azelőtt, hogy hivatalba lépne a júniusban megválasztott új városvezető, Pintér Bence, aki változtatásokat ígér.

A júniusi választások előtt a Borkai-maszkos Gyurcsányt ábrázoló plakátokat elhelyező győri szervezet vezetőjét, Panda Ákost helyezte az önkormányzati média élére a kihívójával, Pintér Bencével szemben elbukott Dézsi Csaba András leköszönő fideszes polgármester. Az októberben hivatalba lépő, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület színeiben győzelmet arató, a helyi LMP, Momentum és MSZP által támogatott új városvezető már korábban megjósolta ezt, a kinevezés tényét pedig a helyi közmédia műsorában Dézsi is megerősítette. Hivatalosan természetesen a győri közmédiacéget tulajdonló önkormányzati Győr-Szol Zrt.-nél döntöttek a személyi változásról, ám ez aligha történhetett meg a kormánypárti városvezető jóváhagyása nélkül.

A június 9-i választás előtt jó néhány helyre kikerültek Győrben azok az abszurd plakátok, amelyeken a Borkai Zsolt maszkját éppen magáról leszedő Gyurcsány Ferenc látható ezzel a felirattal:

Vigyázat, csalók! Borkai eladta a lelkét Gyurcsánynak! Eladná Győrt is!

A plakátokon felelős kiadóként a Győri Civilek Körének Egyesülete volt feltüntetve. Ezt a szervezetet nem sokan ismerték az észak-dunántúli vármegyeszékhelyen, ami nem is csoda, hiszen csak 2024. február 29-én jegyezte be az egyesületet a bíróság.

Arra, hogy a nem Borkait, sőt nem is a több ellenzéki párt által segített Pintér Bencét támogató, hanem Glázer Tímea személyében saját – végül alig 3,5 százalékot szerző – polgármesterjelöltet állító Demokratikus Koalíciónak és elnökének mi köze lenne a 2019-ben a szexbotránya után polgármesterré újraválasztott, majd lemondó volt fideszes politikushoz, semmilyen racionális magyarázattal nem szolgált a hirdetések közzétevője.

Annál beszédesebbek az egyesület képviselőjeként a nyilvántartásban feltüntetett nevek. Panda Ákos elnök az egyesület létrehozása után nem sokkal bejárta a helyi önkormányzati, illetve kormánypárti médiát. Egyesületével „szilárd értékrendre épít, amelynek alapja a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrend” – említették róla március 22-én a Kisalföld portálján. Az önkormányzati GyőrPlusz hetilap oldala április 3-án még egyértelműbben fogalmazott Pandáról:

Soha nem tagadta, hogy Fidesz-szimpatizáns, s a politikai véleményét legtöbbször nem is tartotta magában, ebből a 90-es években akadtak még konfliktusai, de megváltoztatni nem tudták sem a hitvallását, sem a személyiségét.

LÉPJ BE A FOLYTATÁSHOZ!
Változunk. Csatlakozz hozzánk! Regisztrált olvasóink mostantól exkluzív hírleveleket, cikkeket olvashatnak, mint ez is. És ez csak a kezdet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik