Belföld

Momentumos képviselők: egy kamion el akart gázolni minket

Forrás: Momentum
Forrás: Momentum

Tompos Márton, a Momentum elnöke és Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője a Facebookon számoltak be arról, hogy reggel egy kamion akart rájuk hajtani, amikor a próbálták megvédeni a magyar történelem egyik fontos örökségét, a Magyar Rádió épületét – olvasható a Momentum hétfői közleményében.

A kormány bármiféle egyeztetés, szakmai vélemény vagy a helyiek megkérdezése nélkül akarja elbontani Budapest közepén a rádió volt épületét. A jelenlegi tervek szerint 8 percenként kellene itt egy kamionnak elhaladnia. Ezt, természetesen, sem a helyiek, sem a polgármester nem akarja, ezért vagyunk itt ma reggel

– így fogalmaz, videójában, Tompos, egyúttal kiemeli, hogy még a műemlékvédelem sem támogatja a projektet. Ráadásul több helyi fideszes képviselő is a bontás ellen szavazott.

Gelencsér Ferenc a kamionról készült képe mellé azt írta a közösségi médiában: „Fáradtan indult a reggel, de hamar felébredtem, miután egy kamion megpróbált elgázolni minket, miközben próbáljuk megvédeni a magyar történelem egyik fontos örökséget, a Magyar Rádió épületét, amit statikai vizsgálatok nélkül akarnak elbontani a belvárosban” – olvasható az ellenzéki párt közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik