Belföld

ATV: Lázár János a MÁV és a Volánbusz vezetőivel egyeztet hétfőn

Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn egyeztetni fog a MÁV és a Volánbusz vezetőivel, valamint a legnagyobb szakszervezetekkel – értesült az ATV.

Az egyeztetés azután történt, hogy a magyar vasúti közlekedés az utóbbi időszak legkaotikusabb napjain van túl: a Keleti pályaudvaron kisiklott egy szerelvény, ezért több napig nem tudott vonatokat fogadni és indítani, a balatoni vonalon éppen a nyári főszezonban sorozatosak voltak az üzemzavarok, gondok akadtak a Déli és a Nyugati pályaudvaron is, de olyan is volt, hogy a MÁV nem küldött pótlóbuszt egy kimaradt járat helyett.

Magyar Péter szombaton 16 pontban foglalta össze a vasúti közlekedés-szervezés válságtüneteit. A Tisza Párt elnöke kitért a vasúti dolgozók munkakörülményeinek tarthatatlan voltára, hogy némely mozdonyokon 50 fok van, hogy ágyipoloskás rozoga kanapékon, illemhely nélküli helyiségekben kénytelenek „pihenni” a vasutasok.

Lázár reagált Magyar bejegyzésére, ebben többek között személyes találkozóra hívta a politikust, aki el is fogadta azt, azzal a kitétellel, hogy nem egy irodában szeretne találkozni vele, hanem közösen megnézni a valóságot. Az ATV-nek Magyar azt mondta, hogy már elkezdték az egyeztetést a találkozóról. Vitézy Dávid fővárosi képviselő szintén szeretne tárgyalni az ügyben a miniszterrel, a DK pedig közös vonatozásra invitálta a kormányt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik