Belföld

Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta egy budapesti bíróság

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság indítványozta Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa és európai parlamenti képviselője mentelmi jogának felfüggesztését. Mindez Pölöskei Gáborné Áder Annamária feljelentésének ügyében történt meg – írta az Index a bíróság augusztus 29-i keltezésű végzése alapján.

Áder János testvére még ez év márciusában tett magánindítványként feljelentést nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Dobrev Klára ellen, mivel a politikus azt állította, hogy Pölöskeiné Áder Annamária is bűnös a pedofilbotrányban, amely Novák Katalin államfő és Varga Judit igazságügyi miniszter bukásához vezetett. Dobrev Klára szerint Áder János húga a főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának a vezetőjeként tudott a bicskei pedofil igazgatóról, ennek ellenére mégsem tett semmit.

Ezt a volt államfő testvére egyértelműen rágalmazásként értelmezte, mivel a főosztály vizsgálata után, 2011. szeptember 28-án írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt a bejelentésről, valamint arról, hogy az általa vezetett főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg. A feljelentés kidolgozására pedig nemcsak utasítást adott, de abban részt is vett. Javaslatot tett arra is, hogy „az önkormányzat a feljelentést ne a helyi, hanem a megyei rendőr-főkapitányság részére terjessze elő, így elkerülve, hogy az igazgató esetleges ismeretségi körébe tartozó helyi rendőrkapitányság végezze a nyomozást” – idézte fel a részleteket a portál.

A bíróság indítványát Dobrev Klára mentelmi jogának felfüggesztésére az Európai Parlament elnöke plenáris ülésen jelenti majd be, az indítványt pedig a Jogi Bizottsághoz utalja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik