Belföld

Női holttestet találtak a Balatonban Kenesénél

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Egy idős helyi asszony holttestét találták meg Balatonkenesénél a vízben, augusztus 27-én, kedden délután, tudta meg a Veol.hu. A portál értesülését Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette.

A tájékoztatás szerint egy lebegő holttestről érkezett a bejelentés. A rendőrség azonnal a helyszínre ment, de már csak a 94 éves helyi asszony holttestét tudták partra vinni. Azt nem lehet tudni, hogy mi történt, így a tragédiát általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a rendőrség.

Augusztus 26-án este Alsóörsön egy idős férfi ment úszni a hullámzó Balatonba, zárás után, akit azóta sem találnak, pedig nagy erőkkel, egyebek mellett rendőrhajókkal, helikopterrel is keresik. A 86 éves helyi férfi biciklijét és a ruháját megtalálták a parton.

Idén augusztus 15-ig tíz ember fulladt a Balatonba, közük nyolcan a nyári hónapokban vesztették életüket. Ez minimális csökkenést jelent az elmúlt évekhez képest. Az ORFK adatai szerint az idei nyár eddigi „vízbefulladásszerű” eseményeinek jellemzője, hogy egy kivételtől eltekintve férfiak fulladtak vízbe. Az 55-85 év közötti áldozatok halálában alapbetegségek miatti rosszullétek, eszméletvesztések is szerepet játszottak. A fiatal, 21-37 év közötti áldozatok pedig megfelelő úszási képességek nélkül kerültek veszélyhelyzetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik