Belföld

Karácsony a választások óta nem keresi Gyurcsányékat – állítja a DK szóvivője

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Június 9-ét követően az újraválasztott főpolgármester egyszer sem kereste (sem formális, sem informális módon) a DK vezetését és fővárosi képviselőit

írta Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője, szóvivője, a Facebook-oldalán.

Barkóczi szerint Karácsony Gergely távolságtartása, valamint a Párbeszéd társelnökének „Gyurcsány-ellenes kirohanásai” azt jelzik, hogy a párt elhagyta a DK-val és az MSZP-vel kötött szövetséget, melynek részeként közös miniszterelnök-jelöltet készültek állítani 2026-ban. Nem sokkal a zöld-baloldali szövetség kudarcos választási eredménye után a párbeszédes Barabás Richárd arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc nélkül kell elindulnia az újraszerveződő, progresszív ellenzéknek.

Noha az Orbánék által 2019 óta folyamatosan nyomorgatott és sarcolt Budapest a szociáldemokraták nélkül az elmúlt öt évben kormányozhatatlan lett volna, az előttünk álló ciklusban pedig (most úgy látszik) kormányozhatatlan lesz. Ahhoz pedig, hogy Magyarország az elkövetkezőkben ne a szélsőjobboldal, és a magát ellenzékinek hazudó új-jobboldal csatatere legyen, országosan is szükség van (lenne) a szociáldemokrata-zöld gondolatra, szervezeti erőre, tudásra és tapasztalatra

– írta Barkóczi, aki szerint „abból a mély válságból, amibe a Fidesz és a Fideszt kiszolgáló mamelukok taszították az elmúlt másfél évtizedben Magyarországot”, csak egy szociáldemokrata-zöld kormány jelentheti a kiutat.

Karácsony főpolgármester-jelölti kampányát alábbi cikkünkben mutattuk be:

Kapcsolódó
„Ment az üvöltözés, hogy nyeljük le a Klára fejét” – így nézett ki belülről Karácsony kampánya  
Káoszfutam. Kiabálás. Kiszolgáltatottság. Trükk és sírás. Katarzis és szerencse. Irgalmatlanul sok szerencse. Bemutatjuk, milyen volt a főpolgármester kampánya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik