Belföld

Mezőkövesdnél és Felsőgödnél is elgázolt egy embert a vonat, mindketten túlélték

A Kassáról Hatvanba tartó, Miskolcról 7 óra 38 perckor továbbindult Hernád InterCity vonat elgázolt egy embert Mezőkövesdnél, közölte a MÁV Facebook-oldalán. Mint írták: a helyszínelés ideje alatt – várhatóan 11 óráig – egy vágányon szünetel a forgalom Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd között.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A gázolásban érintett vonat utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállítják át a Miskolcról 8 óra 33 perckor továbbinduló Tokaj InterCityre.

Nyolc óra után nem sokkal újabb vonatgázolás történt: a MÁV tájékoztatása szerint

a Nyugati pályaudvarról Vácra 8:15-kor elindult S70-es vonat elgázolt egy embert Felsőgödnél.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Göd és Vác között. A Budapest-Vác-Szob vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő, írták.

A Keleti pályaudvarnál történt beleset miatt további korlátozások is vannak, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Frissítünk!

Az illetékes rendőrkapitányságok a gázolásokkal kapcsolatos megkeresésünkre azt közölték, hogy Mezőkövesdnél egy nőt, Felsőgödnél pedig egy tilos jelzésen áthaladó idős férfit sodort el a vonat. Az elsődleges adatok szerint előbbi súlyos, az utóbbi pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk, hogy egyikük sem öngyilkossági szándékkal lépett a sínekre, és a nő zavart állapotban volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik