Belföld

Vitézy: A szemünk előtt omlik össze a vasúti közlekedés, síntőrés miatt újabb forgalmas vonalat zárt le a MÁV

MÁV
MÁV

Nem csak a Keleti pályaudvarnál kisiklott InterCity műszaki mentése és a Mezőkövesdnél és Felsőgödnél történt vasúti gázolások fokozzák a MÁV vonalain fennálló káoszt, országszerte számos vasútvonalon van és volt probléma a közlekedéssel hétfő délelőtt. Legutóbb az ország egyik legforgalmasabb, ceglédi vonalán történt pályahiba, 11 óra előtt valamivel már 20–40 perces késésekre, valamint rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehetett számítani, közölte a Mávinform.

Vitézy Dávid megválasztott fővárosi közgyűlési képviselő, volt közlekedési államtitkár a Facebookon azt írta, hogy

gyakorlatilag a szemünk előtt omlik össze a magyar vasúti közlekedés: miközben a Keleti pályaudvar a tegnapi baleset miatt továbbra is lezárva, most síntörés keletkezett a Nyugatiba vezető ceglédi fővonalon is.

A főpolgármesteri kampányában az LMP, majd a Fidesz által is támogatott politikus szerint korábban a Budapesti Fejlesztési Központtal (BFK) azon dolgoztak, hogy ráirányítsák a döntéshozók figyelmét is arra, milyen „rémes állapotban van a budapesti vasúti infrastruktúra, sok évtizedes a lemaradás, a fejpályaudvarok és az oda vezető szakaszok tarthatatlan állapotban vannak a legtöbb vidéki fővonalhoz képest is. (…)

Aztán jött Lázár János, és a vidékre hivatkozással az összes budapesti vasúti beruházást leállította, a Keleti és a Nyugati környezetének megújítását egyaránt, persze a HÉV-ekkel együtt

– írta Vitézy a posztjában.

A Keletinél vasárnap este siklott ki a a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity, ami azóta is akadályozza számos vonalon a menetrendszerű közlekedést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik