Belföld

Két alapító után Keresztes László Lóránt is kilépett az LMP-ből

Mohos Márton / 24.hu
Tusványos Fesztivál 2024. július 24-én Tusnádfürdőn, Romániában.
Mohos Márton / 24.hu
Tusványos Fesztivál 2024. július 24-én Tusnádfürdőn, Romániában.

Keresztes László Lóránt országgyűlési képviselő is kilép az LMP-ből a párt szombati tisztújítása után. A politikus a Facebook oldalán közölte, hogy 14 és fél év után otthagyja a pártot, miután a pártvezetésből tavaly önként távozott. Az LMP Ungár Péter melletti másik eddigi társelnöke, Schmuck Erzsébet pedig szombaton jelentette be, hogy távozik. „Ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta” – írta Schmuck.

Keresztes posztjában úgy fogalmaz, hogy „nem tudtam, és nem is akartam már követni azokat a politikai kanyarokat, melyeket a pártvezetés leírt.” Szerinte elfogadhatatlan, hogy a pártvezetés kulcsszereplői részéről nem történt meg a szembenézés és nem vállalták a felelősséget a választás után, és számára a szombati tisztújítást követően bizonyossá vált, hogy ez nem is fog megtörténni. A politikus azt is írta, hogy

egy játékszerré züllesztett, a zöld politikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni.

Az LMP alapító Vágó Gábor már jó ideje nem vett részt a politikában, de még formálisan a párt tagja volt szombatig, amikor ő is bejelentette a kilépését. „Először csak érzelmileg eltávolodtam. Aztán elfelejtettem kilépni. Majd azt is, hogy tag vagyok. Arra aztán várhattam, hogy engem is majd kizár az Etikai Bizottság. Úgy látszik, már az sem működik úgy, mint valaha. Ezért most már tényleg kilépek az LMP-ből” – írta.

Az LMP szombati tisztújító gyűlésén Ungár Péter mellett Szabó-Kellner Katalin pesterzsébeti önkormányzati képviselőt választották társelnöknek. A párt elnökségének tagjai továbbá Baloghné dr. Bartus Viktória, Hohn Krisztina, Kanász-Nagy Máté és Tóth Áron lettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik