Belföld

Lemond a Fidesz-KDNP politikusa, miután „tettlegességig fajult” a vitája egy nővel

MTI/Katona Tibor
MTI/Katona Tibor

Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt; a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult – közölte Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke közösségi oldalán, hozzátéve:

elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem.

A képviselő azt írta: „Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől.”

Hozzátette:

Azok után, amit tettem, nincs helyem a közéletben. Ezért minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek. Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem. Szégyellem magam, még egyszer elnézést kérek az érintettől és mindenkitől, aki most csalódik bennem. Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok”

– írta a Facebookon. Nem sokkal a lemondását bejelentő posztja előtt egyébként Győrffy még arról tett közzé egy bejegyzést, hogy „az aratás után időszerű a mezei pocok elleni védekezés.”

A Fidesz közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban. Ebben arról írnak, hogy:

A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja!
Győrffy Balázs EP-képviselő a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, és a vita tettlegességig fajult.
Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben! Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.

A Blikk úgy tudja, hogy az EP képviselő egy, a Lánchíd közelében lévő szórakozóhelyen bulizott. „Győrffy Balázs beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven. Szó-szót követett és a vita odáig fajult, hogy verekedés tört ki. A csetepaté miatt rendőrt hívtak ki, de a bulizó fiatalok egyike orvosi ellátásra is szorult, mert súlyos sérülést szenvedett.” – írja a lap.

Győrffy Balázst a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) vitték, ott indult meg az eljárás garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt – tudta meg a Blikk.

Az üggyel kapcsolatban üzentet írtunk a rendőrségnek és a KNYF-nek is, amennyiben válaszokat kapunk kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. Győrffy Balázst telefonon is kerestük, de nem reagált hívásunkra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik