Belföld

Kiss László ügyvédje szerint a polgármester ragaszkodik ahhoz, hogy abszurd az ügyészség gyanúsítása

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Kiss László, Óbuda letartóztatott polgármestere egy olyan cégnek adott székhelyhasználatot a saját házában, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy 2019-ben Kiss Lászlót polgármesternek választották – derült ki a 24.hu szerdai cikkéből.

Zamecsnik Péter, Kiss László ügyvédje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a cikkre reagálva elmondta, hogy az érintett cégnek semmi köze a polgármester ellen zajló büntetőügyhöz. Elmondása szerint a cég székhelye csak egy rövid ideig, baráti szívességből volt Kiss házában, és a gyanúsítás időszakára már elkerült onnan. Zamecsnik arról is beszélt, hogy a céget tulajdonló „barát” utóbb élet törvény adta lehetőségével, egyezséget kötött az ügyészséggel és többek között a polgármester ellen is terhelő vallomást tett.

Zamecsnik szerint Kiss lemondása azt jelentené, hogy elismeri a bűnösségét, márpedig ő ragaszkodik ahhoz, hogy abszurd az ügyészség gyanúsítása. Ezzel együtt nem világos, hogy Kiss a következő ciklusra is megtarthatja-e a polgármesteri széket.

A jelenlegi polgármester mandátuma szeptember 30-án lejár. A probléma ott van, hogy azon az alakuló ülésen, amit a megválasztott polgármesternek, vagyis Kiss Lászlónak kell levezetnie, ott egy csomó igazgatási-adminisztratív feladatot el kell látni a polgármesternek. A probléma itt van, hogy ezt hogy lehet megoldani

– mondta a polgármester ügyvédje.

A másodfokú bíróság augusztus végén dönt a polgármester előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról.

Kapcsolódó
Óbuda letartóztatott polgármestere megválasztása előtt aláírt egy iratot, ami most válhat kínossá
Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól azután, hogy Kisst polgármesternek választották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik