Belföld

Hosszú várakozási idő a román-magyar határon

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Jelentős a forgalom a román-magyar határon, szombaton délután több határátkelőnél hosszú gépkocsisorok alakultak ki, és meghaladja az egy órát a várakozási idő a romániai hosszúhétvége miatt.

A román határrendészet honlapján közölt online határinfó adatok szerint

  • a leghosszabb sorok a Pete-Csengersima és Csanálos-Vállaj határátkelők romániai oldalán alakultak ki, ahol másfél óra a várakozási idő.
  • Nyolcvan perces a várakozási idő a nagylaki határátkelő román oldalán is, míg a Csanádpalota-Nagylak II. autópálya határátkelőnél 40 perces várakozás után lehet átjutni Magyarországra.
  • A Nagykereki-Bors II. határátkelőnél 50, a Bors-Ártánd határátkelőnél 30 perces a várakozási idő.

Hosszú a várakozási idő a román-bolgár határszakaszon is, több mint félórát kell várakozniuk a Fekete-tenger bolgár szakaszára igyekvő autósoknak. Az átkelést a Giurgiu és Rusze közötti Duna-híd javítási munkálatai is lassítják.

Romániában Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából hosszú hétvége van. A határrendészet egész hétvégén jelentős forgalomnövekedésre számít, mert ebben az időszakban tömegesen utaznak Romániába, vagy térnek vissza a külföldön élő, de nyári szabadságuk idején hazalátogató román állampolgárok. Már az elmúlt hétvégén is több mint félmillió utas lépte át naponta Románia határait.

A román hatóságok azt tanácsolják az utasoknak, hogy mielőtt útra kelnének, a politiadefrontiera.ro/traficonline internetes oldalon tájékozódva válasszanak olyan határátkelőt, ahol kisebb a várakozási idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik