Belföld

Egyik diákjával folytatott viszonyt egy budapesti középiskola tanára

Egyik diákjával folytatott viszonyt a budapesti Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola egyik oktatója, akit azóta kirúgtak az intézményből – értesült a Magyar Hang.

A lapnak egy névtelen forrás azt állította, hogy a férfi tanár több fiú diákját is zaklathatta és szexuális ajánlatokkal bombázhatta, és a visszaélésekre már tavaly fény derült, de az iskola akkori igazgatója nem akart nagy hírverést az eset körül.

A Magyar Hang megkereste az iskola felettes szervét, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrumot (BGSZC), ahonnan azt a választ kapták, hogy

A Centrum 2024.05.02. napján szerzett tudomást az iskola oktatójának egy tanulóval kialakult viszonyáról, még aznap haladéktalanul az oktató munkaviszonyát felfüggesztette, az iskolából kitiltotta és a Centrum felszólítására az iskola igazgatója még aznap feljelentést, 05.15-én pedig feljelentés kiegészítést tett a rendőrségen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a lapot, hogy a feljelentés alapján 2024. május 3-án rendelt el nyomozást kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt.

A cikk hozzáteszi, hogy a BGSZC belső vizsgálatot is elrendelt, amelynek során igazgatói mulasztást állapítottak meg, emiatt a korábbi vezetető május 30-án azonnali hatályú rendkívüli felmondással kirúgták. Helyére a korábbi igazgatóhelyettes került megbízott igazgatóként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik