Belföld

Tilos óvszert bevinni a BME VIK gólyatáborába

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Kara gólyatáborának szervezői megtiltották, hogy a résztvevők óvszert vigyenek be magukkal a rendezvényre – számolt be a 444.

A lap a Facebookon vette észre a kiírást, de mivel nem volt benne biztos, hogy nem valami viccről van szó, megkereste a szervezőket, akik megerősítették, hogy valóban megtiltják a gumióvszer bevitelét a gólyatáborba.

A 444-nek az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke, Radácsi Kristóf azt írta: „Valóban igaz, hogy a gumióvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik«, azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus.”

Az, hogy a szextilalom betartását hogyan ellenőrzik, nem derült ki, de Radácsi hozzátette, hogy „egész nap számon tartják a gólyák közösségi aktivitását a szabályok betartása érdekében, még a szabadidőben is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik