Belföld

Folytatódik a forróság, figyelmeztetések országszerte

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Fátyol- és gomolyfelhők mellett napos időben lesz részünk, csak néhol valószínű zápor, zivatar – írta a HungaroMet. A légmozgás többnyire gyenge marad, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg erős, viharos széllökések. Délutánra 32, 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ennél nagyobb forróság a Dél-Alföldön várható, ahol néhol 39, 40 fokot is mérhetünk. Késő este 23 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

A magas középhőmérséklet miatt négy vármegyében van hármas fokozatú figyelmeztetés érvényben. Az ország döntő részén 27 fok feletti, a Dél-Alföldön, Dunántúl délkeleti területein 29 fok körüli napi középhőmérséklet valószínű csütörtök éjfélig.

Napközben néhol fordulhat elő zivatar, nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben és a Nyugat-Dunántúlon, de egy-egy a déli határ közelében sem zárható ki. A zivatarokat lokálisan intenzív csapadék (15-25 mm), viharos széllökés (~60-80 km/h, légzuhatagban ennél nagyobb is) és jégeső (jellemzően < 2 cm) kísérheti.

Pénteken várhatóan további területeket érint a forróság, az ország középső részén lesz hármas fokozatú riasztás érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik