Belföld

Kedd délután gyulladt ki egy raktár Nyíregyházán, szerdán délelőtt oltották el

MTI
MTI

Eloltották a tűzoltók a raktárépületekben kedd délután keletkezett tüzet Nyíregyházán – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szerda délelőtt a honlapján. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a tűz miatt a közeli hajléktalanszálló kilencven lakóját ideglenesen ki kellett költöztetni az intézményből.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a helyi hivatásos tűzoltók megkezdték az utómunkálatokat. Az oltásban a városi egységek mellett a kisvárdai, a hajdúnánási, a szerencsi, a záhonyi, a baktalórántházi és a demecseri egységek mellett több szabadnapos tűzoltó is részt vett, munkájukat erőgép segítette.

Az önkormányzat az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, a füst miatt a közvetlenül a kigyulladt raktár- és irodaépületek mellett fekvő, hajléktalanellátást biztosító Oltalom Szeretetszolgálat bentlakásos intézményéből kilencven embert költöztettek ki, de ők kedd este már visszatérhettek az épületbe.

A Rákóczi utcában több, ruhák tárolására használt raktárépület gyulladt ki kedd délután, a tűz egy kétszintes irodaépületre is átterjedt. Egy embert a tűzoltók mentettek ki az épületből, őt a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Az oltás idejére több órára teljesen lezárták a forgalom elől a 38-as főút városból kivezető szakaszát. A tűz sűrű, fekete füstjét a város távolabbi pontjairól is látni lehetett. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik