Belföld

Aszfaltozó munkások közé hajtott egy kisteherautó, másodperceken múlt az életük

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldala
Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldala

Múlt héten aszfaltozó munkások közé hajtott és kis híján halálos balesetet okozott egy kisteherautó Marcali közelében – számolt be az esetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Facebookon.

A posztban azt írják, a jármű az előjelzések és ideiglenes korlátozások ellenére behajtott a munkaterületre, letarolta a terelőkúpokat és egy úthengernek csapódott. A munkások még időben a vízelvezető árokba tudtak ugrani, ezért nem lett nagyobb bajuk, egyik kisebb sérüléseket szenvedett.

A látási viszonyok tökéletesek voltak, a munkaterület forgalom elől terelőkúpokkal zártuk le. Voltak előjelző táblák és a forgalmat jelzőőr irányította. A balesetet okozó fehér dobozos kiteherautó nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladótól, aki szeretett volna lekanyarodni az egyik utcába, ezért, hogy ne menjen neki a kormányt félre rántva vágódott be a munkaterületre és frontálisan ütközött az egy helyben álló hengerünkkel. Szerencsére olcsón megúsztuk. 10 másodperc. Ennyin múlt, ugyanis az eset előtt 10 másodperccel még a hengeren ültem, három kolléga pedig a henger előtt végezte a munkájukat. Ki tudja milyen tragédia történt volna, ha nem vesszük észre. Mi is valaki fiai, párja és édesapja vagyunk!

– nyilatkozta az esetről az egyik munkás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik