Belföld

46 évesen meghalt Csontos Attila, Dunaszentpál polgármestere

24.hu
24.hu

Csontos Attila 2014-ben lett a település vezetője. A most júniusi polgármester-választáson harmadszor is nyert, októbertől folytathatta volna a munkáját.

A Telex azt írja, előzmény nélküli volt a tragédia: egy fertőzéssel került kórházba, majd elhunyt. Nagy István agrárminiszter július 30-án a Facebookon búcsúzott a városvezetőtől.

Bő egy éve Csontos Attila az Új Szó Nálunknak arról beszélt, hogy a polgármesterek „településüket féltik attól, hogy ha kimondják a gondolataikat, akkor a falujuk negatív elbírálás alá esik, pedig vannak ügyek, amiknél nem lehet csendben maradni”.

A Telex emlékeztetett: a faluban nem ez az első polgármestert ért tragédia. 2003 augusztusában Varga Lajos, akkor 51 éves helyi polgármester fürödni ment a Mosoni-Dunába, jól úszott, mégis elmerült: neki szívinfarktus okozta a halálát. 2013-ban Szabó Károly szívpanaszok miatt mondott le a település vezetéséről. Azt mondta, az árvízi védekezés során túlhajtotta magát, és miután a veszély elmúlt, rosszul lett, mentőt kellett hívni hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik