Belföld

Cselekvési tervet készít a kormány a Balatonra

Einspach Brúnó / 24.hu
Einspach Brúnó / 24.hu

Összefogással megújulhat a Balaton, így élhetőbb, szebb környezetet adhatunk tovább unokáinknak, mint amelyet mi örököltünk elődeinktől – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, Alsóörsön, a természetvédelem jegyében szervezett BalatonGreen 2024 Fesztivál és EXPO megnyitó ünnepségén.

Latorcai Csaba kiemelte: a kormány cselekvési tervet fogalmazott meg, mely a Balaton és környezete megújítását célozza.

Szavai szerint ebben kiemelt helyen szerepel az új termékek és szolgáltatások létrejöttének támogatása, a balatoni szezon időszakának megnövelése, az elérhető egészségügyi szolgáltatások fejlesztése, a helyi termékek támogatása, a közösségek segítése, a környezetbarát közlekedés elterjesztése. A változáshoz szemléletváltozásra és összefogásra van szükség – hangsúlyozta Latorcai Csaba.

Kapcsolódó
„A Tisza egyelőre nem folyik a Dunántúlon. Itt a Balaton áradt meg” – meglepő vereségeket szenvedett el a Fidesz tóparti településeken
Több olyan balatoni településen is elvesztette a polgármester-választást a Fidesz-KDNP, melyet hosszú évek óta kormánypárti politikus vezetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik