Belföld

Etikai eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenccel szemben a DK alapító tagja

MTI/Szigetváry Zsolt
MTI/Szigetváry Zsolt

Etikai eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenccel szemben Leel-Őssy Gábor a Demokratikus Koalícíó (DK) gyulai politikusa, alapító tagja – erről Leel Őssy beszélt az ATV-nek adott interjújában. A korábbi választókerületi elnök a választások után több alkalommal is kritizálta pártját, valamint Gyurcsány Ferenc távozását sürgette. Válaszul a DK elnöke egy beadvánnyal élt az etikai bizottsághoz, amelyben Leel-Őssy Gábor pártból való kizárását kérte.

Az etikai bizottság már meghallgatta Leel-Őssyt, majd a bizottság úgy döntött, hogy a politikus kizárását javasolja. Leel-Őssy szerint bár fellebbezhet, de ezt annál a testületnél kell megtenni, amelyik kezdeményezte a kizárását.

Leel-Őssy Gábor szerint az elbukott 2022-es országgyűlési választás után „paraziták és hiénák” kezdtek el a DK felé áramlani abban a reményben, hogy 24′-ben valamiféle konchoz, megélhetést biztosító pozíciókhoz jussanak. Mindezt elmondta két évvel ezelőtt Gyurcsány Ferencnek is. Szerinte a párt elnöke becsapta, mivel egy korábbi, gyulai látogatásán azt ígérte, változtatni fog, ám mindez nem történt meg.

Jól összedugták a fejüket, és megállapították, hogy ez a legjobb elnökség, és igazából őket felelősség nem terheli. Ugye a válaszreakció az lett most, hogy ha Gyurcsány Ferencet kritizálják, akkor meghosszabbítjuk Lovasberényig

– mondta Leel-Őssy Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik